Concerten 2020-2021

Pauline Oostenrijk

Pauline Oostenrijk

24 oktober 2020

Het is de vierde of vijfde keer dat Pauline Oostenrijk in Jisp speelt. We herinneren ons een vertelconcert en het optreden met haar zuster in een liederen recital. In alle gevallen tovert Pauline met de hobo. Dit jaar komt ze met Mette Laugs  en David Jansen voor een barok concert. Ze spelen in wisselende bezetting. We kijken uit naar het weerzien. Lees onze corona maatregelen.

Pauline Oostenrijk

Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs. En dat was niet haar eerste onderscheiding… Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en voltooide tevens een studie Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Tot 2018 was Pauline als solohoboïst verbonden aan het Residentie Orkest. Kamermuziek heeft een speciaal plaatsje in haar hart.  Zo musiceert ze graag met het The Hague String Trio. Pauline doceert hobo in Groningen en haar woonplaats Delft. Ze schrijft en componeert graag en vindt het leuk kamermuziekconcerten te organiseren.

Het trio speelt in wisselende bezetting

De Boismortier
Triosonate in e opus 37/2

Bach
Sonate BWV 1020

Couperin
Quatrième Prélude uit L’Art de toucher le Clavecin
Le Tic-Toc-Choc, ou les Mallotins (Rondeau)
La Raphaéle
La Ménetou (Rondeau)

De Groot
Serenade (hobo /fagot)

De Boismortier
Triosonate in a opus 37/5, PB 440

Bekijk en lees meer over dit programma.

Pauline is misschien wel ‘s lands bekendste nog actieve hoboïst.

De Volkskrant I oktober 2018

Mette Laugs (fagot)

Voor Mette Laugs betekent muziek samenspelen, communiceren en inspireren. Ze werd al vóór haar afstuderen in Den Haag aangenomen bij Het Gelders Orkest, waarvan ze in 2013 als solofagottist afscheid nam om nieuwe wegen in te slaan. Al sinds haar jeugdjaren geeft ze met energie en passie les, organiseert ze muziekcursussen en speelt ze in diverse ensembles en orkesten. Sinds 2008 is ze als hoofdvakdocent fagot en docent kamermuziek verbonden aan het conservatorium in Groningen.

David Jansen (klavecimbel)

David Jansen groeide op in een bekende Nederlandse muzikantenfamilie. Inderdaad, de broer van Janine Jansen. Na de eerste lessen in familiekring zette hij zijn studie zang en klavecimbel- en orgelspel voort bij Jan Welmers (Utrecht) en bij Leo van Doeselaar (Den Haag). Als solist, continuo-speler en begeleider speelt David muziek van de afgelopen 500 jaar, met een speciale voorliefde voor de eerste helft van de 20ste eeuw en de Barok. Behalve op de belangrijkste Nederlandse concertpodia concerteerde hij in heel Europa en zelfs in Zuid-Amerika.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.