Merel Vercammen & Dina Ivanova

Merel Vercammen en Dina Ivanova

16 januari 2021

Afgelast

Wegens de maatregelen van het RIVM is het concert van Merel Vercammen en Dina Ivanova afgelast.

Merel Vercammen heeft de afgelopen jaren de concert podia veroverd met prachtige muziek en flitsende presentaties. Ze heeft veel lof gekregen over haar cd The Zoo waarop ze op klassieke muziek improviseerde. Dat kan deze ras muzikant dus ook. We zijn trots haar samen met de jonge Dina Ivanova in Jisp te kunnen presenteren.

Merel Vercammen en Dina Ivanova spelen

Poldowski (I.R. Wieniawska)
Sonate in d 22’
Debussy
Sonate in g 15’
Schubert / Liszt
2 Liedbewerkingen: (piano solo)
Brahms
Sonate nr. 2 in A opus 100  20’

Overrompelend, ontroerend en ongekend virtuoos. De luisteraar rolt van de ene verbazing in de andere.

Reformatorisch Dagblad I juli 2019

Merel Vercammen

Violiste Merel Vercammen heeft ondanks haar jeugdige leeftijd (1988) al een indrukwekkende staat van dienst. Zelfs Mathilde Wagenaar componeerde speciaal voor haar een vioolconcert, en voerde ze het concert van Otto Ketting uit onder de directie van de componist zelf, maar ook de klassieke concerten van Beethoven, Brahms en anderen zijn bij haar in goede handen. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen en was prijswinnares van diverse prestigieuze concoursen. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen. Naast haar optredens vond ze tijd om  een interactieve voorstelling over muziek en het brein (Het nieuwe Mozart effect) te ontwikkelen en houdt ze zich bezig met improvisatie.

Dina Ivanova

Ook de prijzenkast van de jonge Russische pianiste Dina Ivanova (1994) is goed gevuld. Concoursen die vernoemd zijn naar Liszt of Paderewski worden door haar met succes bezocht. Ze begon ook al vroeg met spelen, onder leiding van haar moeder. Naderhand zette ze haar studie voort aan onder meer het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou en de Hochschule für Musik Franz Liszt in Weimar. Dina is een graag geziene gast bij orkesten over de hele wereld. Daarbij betreedt ze niet uitsluitend de gebaande wegen. Zo vraagt ze nadrukkelijk aandacht voor onder ons ten onrechte genegeerde componist Sergej Ljapoenov in het meerjarige cd-project Anthology of Russian Music.

Concerten 2020-2021

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.