Martijn en Stefan Blaak

Martijn en Stefan Blaak

10 april 2020

Elke vijf jaar programmeren we een concert voor  piano vierhandig. Het is een genre dat de grote componisten heeft geïnspireerd tot prachtige werken. Dit jaar een staalkaart van het genre. De broers brengen een programma van de klassieke sonate in F van Mozart, via een speels Rondo van Schubert en de exotische Bilder aus dem Osten van Schumann, tot het hypnotiserende La Valse van Ravel. 

Martijn en Stefan Blaak spelen

Mozart
Sonate in F KV 497
Schubert
Rondo in A opus 107 D 951
Schumann
Bilder aus Osten opus 66
Ravel
La Valse

Het is zo geweldig de literatuur voor pianoduo te spelen, omdat je met z’n tweeën zo orkestraal kunt musiceren. Je hebt als het ware een heel orkest onder je vingers.

Duo Blaak I Over het quatre-mains spel

Top pianoduo

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, tal van Europese landen en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, maar ook elders, in Frankrijk, Italië en België.

Meer dan eens brachten zij de première van werken waarvan de inkt nog nat was, van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland. Hun concerten werden uitgezonden voor radio en tv. Martijn en Stefan ontvingen ‘De Voorziening’, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker.

Inmiddels hebben zij twee cd’s op hun naam staan, met werken voor twee piano’s van o.a. Brahms en Debussy en werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

Programma

De broers brengen een programma van de klassieke sonate in F van Mozart, via een speels Rondo van Schubert en de exotische Bilder aus dem Osten van Schumann, tot het hypnotiserende La Valse van Ravel.

Concerten 2020-2021

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.