The Hague String Trio

The Hague String Trio

26 september 2020

The Hague String Trio vestigt de aandacht op vergeten componisten uit het begin van de twintigste eeuw. In het Beethoven jaar 2020 wilden wij verder graag één van zijn strijktrio’s programmeren. Het trio speelt ook graag samen met andere musici zoals Pauline Oostenrijk.

The Hague String Trio speelt

Schubert
Triosatz in Bes D 471

Krása
Tanz

Weinberg
Strijktrio opus 48

Van Beethoven
Strijktrio in Es opus 3

The Hague String Trio laat luisteraars in trance achter.

De Gelderlander I maart 2019

CD met hoogste waardering

The Hague String Trio zette zich vorig jaar op de kaart met het verschijnen van hun album ‘After the Darkness’. De dames spelen daarop muziek van componisten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, aangevuld met het trio van Weinberg. Ze scoorden meteen de hoogste onderscheiding in het blad voor klassieke muziek Luister: een 10!

Gepassioneerde strijkers

The Hague String Trio bestaat uit Justyna Briefjes, viool, Julia Dinerstein, altviool, en Miriam Kirby, cello. Zij richtten in 2006 het trio op. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.
Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig spelen.

Concerten 2020-2021

 Blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwsbrief

U bent aangemeld.