Niek Baar Concerten bij Kaarslicht

Niek Baar en Ben Kim

19 februari 2022

Ras muzikant

Jonge musici geven we altijd graag een podium. Dit seizoen is dat voor Niek Baar (1991),  een absoluut top viool talent. Niek maakte zijn debuut  als solist op 16-jarige leeftijd. Op zaterdag 19 februari treedt Niek op met pianist Ben Kim. In de (inter)nationale pers ook wel ‘Een gouden duo’ genoemd.

In september 2019 was dit gouden duo ook bij ons te gast. Lees de lovende recensie van het Noord-Hollands Dagdblad.

 

Praktische info

Niek Baar en Ben Kim geven op 19 februari twee maal een concert van een uur:
18.45 – 19.45 uur
20.30 – 21.30 uur.
Bekijk de Corona-maatregelen. 

Er zijn nog kaarten beschikbaar, reserveer!

Veel belovend seizone Jisp. Niek Baar is een waar meesterverteller.

Noord-Hollands Dagblad I 2019

Niek Baar en Ben Kim spelen:

Peter Iljitsj Tsjaikovsky
uit Souvenir d’un lieu cher opus 42

Wolfgang Amadeus Mozart
Sonate in G KV 379

Frédéric Chopin
Polonaise Héroique in As opus 53

Maurice Ravel
Tzigane in a

Fritz Kreisler
Praeludium und Allegro

 

Niek Baar

Niek Baar studeerde aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Stephan Picard waar hij in juli 2016 afstudeerde met de hoogst mogelijke score. Hiervoor studeerde Niek bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Christoph Poppen in München.

Niek maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook nam hij met succes deel aan verschillende internationale en nationale concoursen, waaronder het Oscar Back Concours 2018. Deze bijzondere prestaties leiden naar uitnodigingen voor bijvoorbeeld het Gergiev Festival te Rotterdam en het Bach Festival Dordrecht.
Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi uit 1729, ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Ben Kim

De Amerikaanse pianist Benjamin Kim (1983) wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München (2006) kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië.

Terwijl Ben zijn eerste soloconcert gaf op acht jarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn pianostudie voort te zetten en sloot hij op 20-jarige leeftijd zijn bachelor studie af bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de International Piano Academy, waar hij tussen 2005 en 2007 studeerde bij o.a. Martha Argerich. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.