Dit is de titel van de recensie van het concert van Niek Baar in het Noord-Hollands Dagblad dd. 30 september 2019. Journaliste Faralda Houhuijsen noemt Niek een meesterverteller. Een aantal citaten uit de recensie:

Zo’n 120 mensen luisteren in een volle kerkzaal ademloos naar wat Niek Baar met zijn viool verhaalt. Wat een vertelkracht! Het lijkt of Baar met het begrip tijd speelt: nu eens creëert hij extra ruimte, dan weer laat hij de klok sneller lopen. Ondertussen legt hij zoveel passie in zijn spel dat het hout kraakt en de rook bijna van de snaren krin- gelt.”

“Het programma is afwisselend, maar doorspekt met virtuositeit.”

“Na een schitterend melodramatische uitvoering van de ’Tzigane’ van Ravel, geeft het duo nog drie toegiften. Hoewel een compleet concert op dit niveau uitputtend zou moeten zijn, is bij geen van de musici een spoortje vermoeidheid te bespeuren. Tot de laatste noot van een ontroerende vertolking van de bekende ’Meditation’ van Jules Massenet houdt het duo zijn toehoorders in zijn ban. Iedereen hangt aan de lippen van de muzikale meesterverteller.”

Lees de hele recensie. Wat een prachtig begin van ons seizoen!

Niek Baar

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.