Mara Mostert

Mara Mostert, Mila Baslawskaja,

Dimitri Ferschtman,

18 november 2023

Muzikale dialoog tussen grootouders en kleinkind: viool, cello, piano

Deze avond een familiefeestje: Dmitry en Mila treden op met hun kleindochter Mara als pianotrio. De kern van het programma is het fraaie Dumky-trio van Dvořák.

In 2008 speelde Dmitry met zijn dochter Liza Ferschtman bij ons. Lisa gaf vervolgens meerdere malen een soloconcert en nu staat Ferschtman met zijn vrouw en kleindochter Mara Mostert op het podium van de Concerten bij Kaarslicht.

Nieuwsgierig naar deze musicale familie? Kijk en luister naar het spel van dit talentvolle trio.

Dat belooft een heel bijzondere avond te worden. Reserveer kaarten voor zaterdag 18 november!

“Onmodieuze muziek die de ziel treft.”

Mischa Spel I NRC

Over de CD 'Innermost'

Programma:

Brahms
Sonate e klein op 38.

Schostakovitch
Sonate d klein op 40

Dvorak 
Dumki trio
Lees meer over het programma en de componisten.

Jong talent

Mara Mostert (2004) begon al op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Mara studeert in de klas van Maria Milstein aan het Conservatorium van Amsterdam Sweelinck Academie Amsterdam. Eerder volgde ze lessen bij Hans Scheepers en Alla Kim.
Mara won de 1ste prijs bij het Prinses Christina concours 2018. Zij heeft dus al vroeg van zich doen spreken. Van haar tante Liza Ferschtman krijgt ze af en toe les. Aan muzikale genen bij Mara dus geen gebrek.

Twee musici met elkaar vergroeid zijn geraakt.

Dmitry Ferschtman en Mila Baslawskaja werden beiden geboren in Moskou en studeerden aldaar aan de Centrale Muziekschool en aan het Conservatorium. Al vroeg gaven zij vele recitals in Rusland, en speelden samen met musici als Natalia Gutman, Oleg Kagan, Gidon Kremer en Joeri Basjmet. Dmitri Ferschtman maakte deel uit van het in 1966 opgerichte Glinka Kwartet, waarmee hij in alle delen van de wereld optrad.

In 1978 verlieten Dmitry Ferschtman en Mila Baslawskaja de Sovjet-Unie en vestigden zich in Nederland. Hier werd hun actieve concertleven voortgezet. Zij geven concerten op alle belangrijke podia in Nederland en in het buitenland en maken vele radio-opnames. Ook als solist geeft Dmitry Ferschtman veel concerten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Het duo maakte verschillende cd opnamen. In 2009 verscheen bij Cobra Records de cd ‘The Russian Voice’ met romances van Glinka, Tsjaikovksy en Rachmaninoff, deze cd werd door pers en publiek geprezen. De meest recente opname van Dmitri Ferschtman is een cd met zijn dochter violiste Liza Ferschtman met duo’s van Kodaly, Ravel en Schulhoff.

Dmitry Ferschtman is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Mila Baslawskaja is docente aan het Amsterdams Conservatorium.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.