Amsterdam Wind Quintet

Amsterdam Wind Quintet

16 december 2023

Vijf gepassioneerde blazers

Zo vlak  voor kerst speelt het Amsterdam Wind Quintet een mooi samengesteld programma met arrangementen van bekende stukken voor blaaskwintet. Laat je verrassen door prachtige bewerkingen van de muziek van Händel, Bach en Tsjaikofski, maar ook van minder bekende componisten als Holcombe en Brooks-Davies!

Internationale bekendheid

Het Amsterdam Wind Quintet bestaat reeds 17 jaar geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Naast het spelen van het concert repertoire voor blaaskwintet gaat het ensemble graag projecten aan met andere kunstdisciplines.

De vijf blazers (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot) zijn diep verbonden met hun instrument en hebben ieder een indrukwekkende carrière. Lees meer over de spelers.

Kom in de kerststemming

Het Amsterdam Wind Quintet brengt de kerstsfeer in de Jisperkerk met het programma Klinkende Kerst Kado’s. Een kerst zonder muziek van Bach is natuurlijk als een kerst zonder kerstboom, en daarom speelt het quintet enkele delen uit Bach’s beroemde Weihnachtsoratorium. Naast de welbekende Notenkraker-Suite van Tsjaikovski staan ook traditionele kerst-melodieën uit Polen op het programma en ter afsluiting spelen ze de swingende Jazz-Suite van Bill Holcombe.

De sfeer in de kerk is altijd bijzonder tijdens deze speciale kerstconcerten. De kaarsen die branden in de kroonluchters, de kerstversiering en het publiek dat zich verheugt op het concert.

“……………………………………………

……………………..”

Het Parool I 2022

Xavier Pools

Amsterdam Wind Quintet speelt:

Händel
Arrival of the Queen of Sheba​

Bach
4 delen uit het Weihnachtsoratorium BWV 248

Corelli
Concerto grosso in G minor Op.6 No.8 ‘Fatto per la Notte di Natale’

Brooks-Davies
kerstlied uit Polen​

Tsjaikovski
Notenkraker-Suite Op.71a​

Holcombe
A Christmas Jazz suite​

Tim Wintersohl

Fluitist Tim Wintersohl (1979) is een veelzijdig musicus die op veel gebieden actief is. Naast zijn werkzaamheden als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland is hij graag geziene gastspeler bij diverse symfonieorkesten.

Marije Clemens

De hobocarrière van Marije Clemens (1985) is begonnen in 1996. In dat jaar kreeg zij op elfjarige leeftijd haar eerste lessen van Dorine Jansma. Bij haar heeft ze zich vervolgens op de afdeling voor jong talent van het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam twee jaar lang verder ontwikkeld. Op het Haagse conservatorium kreeg ze drie jaar lang les van Pauline Oostenrijk. Om de kwaliteit van haar hobospel te blijven verbeteren, heeft Marije masterclasses gevolgd bij onder andere Klaus Becker, Omar Zoboli, Bart Schneeman en Paul Goodman.

Hanka Clout

Hanka Clout (1981, Heerlen) is tweede en es- klarinettist van het Noord Nederlands Orkest.  Ze remplaçeert bij diverse orkesten. Daarnaast maakt ze deel uit van het Amsterdam Wind Quintet dat ze in 2006 heeft opgericht, en is Hanka klarinet- en pianodocent.

Naast klarinettiste is Hanka ook pianiste. Op vijfjarige leeftijd kreeg Hanka haar eerste pianolessen van haar moeder, Yvonne Stachowska. Tijdens het gymnasium begon zij haar vooropleiding op het Conservatorium in Maastricht (1995). Vier jaar later kwam daar de vooropleiding klarinet bij aan het Conservatorium van Amsterdam.

Margreet Mulder

Margreet Mulder (1986) begon op negenjarige leeftijd met bugel spelen. Op haar 14e stapte ze over op de hoorn; het was liefde op het eerste gezicht. Ze kreeg hoornles van Joke Koolhaas. In 2004 begon Margreet aan haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacob Slagter en in 2008 behaalde zij haar Bachelor diploma. Hierna vervolgende zij haar studie bij Herman Jeurissen. Tijdens haar masterstudie volgde Margreet bijvak natuurhoorn van Teunis van der Zwart en deed zij een uitwisseling bij professor Ab Koster in Hamburg.

James Aylward

Fagottist James Aylward (1979) is werkzaam als freelance fagottist.
James remplaçeert o.a. in het Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest, het Gelders Orkest, Limburgs Symfonie Orkest, alsmede in het Nederlands Blazers Ensemble. James begon met fagot spelen op 13 jarige leeftijd. Hij studeerde aan het Victorian College of the Arts (VCA) in Melbourne, Australie, waar hij in 2000 afstudeerde.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.