SASKIA GIORGINI

21 maart 2020

AFGELAST

Wegens het corona virus is het concert van Saskia Giorgini afgelast.

Saskia Giorgini is, net als Niek Baar, het jonge talent dat we graag ontvangen bij de Concerten voor Kaarslicht. Saskia heeft reeds een indrukwekkende concertlijst en heeft alle podia van de wereld veroverd. In 2016 werd zij tweede bij het Franz Liszt Concours.

 

Nederlandse roots

Saskia Girogini begon al vroeg met pianospelen: op haar vierde ontving ze de eerste lessen. Die waren aan haar besteed, want toen ze vijftien was werd ze toegelaten tot de pianoklas van “Incontri col Maestro” in Imola (It.). Daar studeerde ze bij grootheden als Louis Lortie en Michel Dalberto.

De beroemde violist Salvatore Accardo prees na het winnen van de International Mozart Competitionin Salzburg (2016), haar spel als ‘onfeilbare techniek, een prachtige en beweeglijke klank, fantasierijke frasering en zuivere muzikaliteit.’

Saskia is van Nederlands-Italiaanse komaf, en treedt dan ook veel op in Italië (Turijn, Venetië, Rome), maar ook in andere Europese landen (Neurenberg, St. Petersburg). Gelukkig is ze ook in Nederland regelmatig te beluisteren, zoals in Tivoli Vredenburg te Utrecht, en het Muziekgebouw Eindhoven, en op 21 maart 2020 in Jisp.

Ze is in de gelegenheid geweest te spelen met diverse orkesten uit Europa en Canada in soloconcerten, maar niet minder is zij geïnteresseerd in het uitvoeren van kamermuziek. Zo trad ze op in Het Utrecht Kamermuziek Festival en speelde ze samen met de violiste Janine Jansen, de klarinettist Martin Fröst en de tenor Ian Bostridge. Met laatstgenoemde voert ze regelmatig Schuberts Die schöne Müllerin uit.

Bösendorfer Artist

Aardig om te vermelden is dat Saskia de titel ‘Bösendorfer Artist’ mag dragen, vanwege het feit dat ze bij voorkeur een piano van dat merk bespeelt. Daarmee schaart ze zich in het rijtje van Louis Lortie, Leonard Bernstein. André Previn en Paul Badura-Skoda.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.