Saskia Giorgini

Saskia Giorgini

18 december 2022

Jong talent

Saskia Giorgini behoort tot het jonge talent dat we graag ontvangen bij Concerten voor Kaarslicht. Saskia heeft reeds een indrukwekkende concertlijst en heeft alle podia van de wereld veroverd. In 2016 werd zij tweede bij het Franz Liszt Concours. Dan heb je wat in je mars. In Jips heeft Saskia een mooi programma samengesteld rond het thema ‘Fantasien’. En uiteraard speelt Saskia een aaantal kerstliederen.

Nederlandse roots

Saskia is van Nederlands-Italiaanse komaf, en treedt dan ook veel op in Italië (Turijn, Venetië, Rome), maar ook in andere Europese landen (Neurenberg, St. Petersburg).

Gelukkig is ze ook in Nederland regelmatig te beluisteren, zoals in Tivoli Vredenburg te Utrecht, en het Muziekgebouw Eindhoven, en op 18 december 2021 in Jisp.

“Italienisches Flair” 

Giorgini faszinierte dabei den gesamten Abend mit kraftvollen, sicheren Anschlägen und perlenden Läufen, aber auch feiner Sensibilität, meisterte alle diffizilen Vertracktheiten mit höchster Virtuosität souverän und wurde vom Publikum zu Recht bejubelt.

Helmut Christian Mayer

Kurier.at

Saskia Giorgini speelt

Schubert
Impromptu opus 142/1

Schumann
Fantasiestücke opus 111

Liszt
uit Harmonies Poétiques et Religieuses

Rimsky-Korsakov/Gilson
Fantasy on Themes from Schéherazade

Enescu
uit Suite oopus 18 ‘Pèces Impromptues’

Say
Fantasy pieces opus 2

Strauss / Von Dohnányi
uit Die Fledermaus

 

Wonderkind

Saskia Girogini begon al vroeg met pianospelen: op haar vierde ontving ze de eerstelessen. Die waren aan haar besteed, want toen ze vijftien was werd ze toegelaten tot de pianoklas van “Incontri col Maestro” in Imola (It.). Daar studeerde ze bij grootheden als Louis Lortie en Michel Dalberto.

Bösendorfer Artist

Aardig om te vermelden is dat Saskia de titel ‘Bösendorfer Artist’ mag dragen, vanwege het feit dat ze bij voorkeur een piano van dat merk bespeelt. Daarmee schaart ze zich in het rijtje van Louis Lortie, Leonard Bernstein. André Previn en Paul Badura-Skoda.

Concerten 2021-2022

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.