Sarah Kaputsin & Shuann Chan

Sarah Kapustin & Shuann Chai

21 oktober 2023

Viool en pianoduo

De in Amerika geboren violiste Sarah Kapustin treedt wereldwijd op, zowel in kamermuziekprogramma’s als in het concertrepertoire. Daarnaast geeft ze les aan het conservatorium in Zwolle. Samen met de pianiste Shuann Chai – die ook graag de fortepiano bespeelt – geeft ze een recital met muziek van Mozart, Schubert, Dvořák en … Charles Ives, zijn weinig gehoorde vierde vioolsonate. Onze ‘huisschrijver’ Kees Jansen, brengt deze componisten en hun werken tot leven. Laat je inspireren, lees verder!

Eerder te gast

Sarah Kapustin kennen we al jaren en was al eerder bij ons te gast. Eerst als primarius van het Rubens Quartet en later met viool/piano sonates.

Zaterdag 21 oktober treedt Sarah Kapustin op met Shuann Chai.

“Sarah Kapustin is a remarkable combination of violinist master and ideal chamber music colleague, and she is capable of transforming the music she is involved in into a deeply committed performance for the listener.”

Robert Mann

violinist, violist, composer and conductor

Programma:

Mozart
Sonata

Ives
Sonata No. 4, “Children’s
Day at Camp Meeting”

Dvorak
Four Romantic Pieces

Schubert
Fantasie

Bekijk het programma en lees meer over de componisten en hun werken.

Sarah Kapustin

Sarah werd geboren in Milwaukee (VS, 1981)) en woont al geruime tijd in Nederland, waar ze actief is als kamermusicus, soliste, en als concertmeester. Ze treedt ook vaak op met Amsterdam Sinfonietta, het Orpheus Chamber Orchestra in New York en het Chamber Orchestra of Europe. Ze wordt steeds meer gevraagd als docente: sinds 2011 is Sarah hoofdvakdocente viool aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, sinds 2014 is ze als kamermuziekdocente verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en sinds 2017 is ze viooldocente op de Sweelinck Academie, de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Sarah heeft ook masterclasses gegeven in Hong Kong,

Sarah Kapustins muzikale activiteiten brachten haar reeds naar Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië, in uitvoeringen als soliste, in kamermuziek en als concertmeester. Ze heeft gesoleerd bij orkesten als het Milwaukee Symphony Orchestra, de Juilliard Symphony, de Pasadena Symphony en de Vogtland Philharmonie. Sarah heeft prijzen en eervolle vermeldingen behaald tijdens talrijke concoursen, o.a. de eerste prijs van het Internationaal Concours van Markneukirchen, die resulteerde in solo-optredens in heel Duitsland. Sarah heeft opgetreden in zalen als Alice Tully Hall en Carnegie Hall in New York, Cité de la Musique (Parijs), Hong Kong Cultural Centre, Sala Nezahualcoyotl (Mexico City) en Capella State Hall in Sint Petersburg.

Shuann Chai

Shuann Chai is een ondernemende en geëngageerde pianiste die bekend is om haar uitvoeringen op historische en moderne instrumenten.

Ze begon met pianolessen op 5-jarige leeftijd in een groepsklas bij de plaatselijke YWCA en had in haar vroege jaren een aantal geweldige leraren, waaronder Jack Radunsky, een voormalig leerling van de pianist/componist Percy Grainger. Shuann behaalde diploma’s aan Oberlin (met als hoofdvak Biologie, evenals Piano met een Fortepiano minor) en het New England Conservatory. Ze had ook het voorrecht om privé te studeren bij pianisten als Norma Fisher en Claus-Christian Schuster, en werkte intensief samen met de Canadese pianist Anton Kuerti.

Bekijk een video van Shuann Chai.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.