Lars Wouters van den Oudenweijer

Lars Wouters van den Oudenweijer kwartet

20 april 2024

Aangrijpende muziek

We hebben Lars Wouters van den Oudenweijer gevraagd met collega musici een programma te maken rond ‘Quatuor pour la fin du temps’ van Messiaen, één van de aangrijpendste stukken van de kamermuziek van de twintigste eeuw. Lars en zijn collega’s maakten een gevarieerd programma rond dit stuk.

Lars speelt dit concert met:
Heleen Hulst – viool
Timora Rosler – cello
Gerard Bouwhuis – piano

Lees meer over deze musici.

Klarinet, viool, cello en piano

De bezetting voor dit concert biedt tal van combinatiemogelijkheden. Het begint met een trio voor klarinet, viool en cello van Johann Baptist Vanhal, een tijdgenoot van Haydn. De sprong naar het eerste pianotrio van Sjostakovitsj is minder groot dan hij lijkt: het betreft een jeugdwerk van de componist, muzikaal zeker volwassen, maar nog niet getekend door het lijden dat hem zou overkomen. Verder is daar de muzikale kameleon Krenek, die een trio schreef voor klarinet, viool en piano. Pas in het laatste stuk horen we alle musici aan het werk: Messiaens ontroerende Quator pour la fin du temps, ontstaan in 1941 in een kamp voor krijgsgevangenen, van wie Messiaen er één was.

Bestel kaarten voor zaterdag 20 april 2024!

 

Lars onderscheidt zich door zijn buitengewoon expressieve muzikaliteit; hij weet muziek nieuw leven in te blazen. 

Juryrapport I Philip Morris Kunstprijs I 2019

Het kwartet speelt in wisselende bezetting:

Dahl
Trio voor viool, klarinet en cello

Shostakovitsj
Pianotrio nr.1 opus 8

Messiaen
Quatuor pour la fin du temps

Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet)

Lars Wouters van den Oudenweijer treedt graag op als solist, maar heeft daarnaast een drukke praktijk als kamermusicus. Hij vertolkt regelmatig hedendaagse muziek met diverse ensembles.

Heleen Hulst (viool)

Heleen Hulst maakte de afgelopen jaren maakte deel uit van onder andere het Asko|Schönberg Ensemble. Recent richt zij zich ook meer op de oude muziek. Haar brede belangstelling bracht haar tot boeiende samenwerkingen met de balletwereld. Met Gerard Bouwhuis vormt zij een duo dat zich vooral toelegt op het repertoire van de 20ste eeuw.

Timora Rosler (cello)

Timora Rosler werd ooit geprezen om ‘een innemend talent, intieme uitdrukking, virtuositeit en een natuurlijk gevoel voor de compositie. Haar interpretatie is uitzonderlijk fascinerend.’ Rosler heeft o.m. alle werken van Beethoven voor cello & piano opgenomen, samen met Klára Würtz.

Gerard Bouwhuis (piano)

Gerard Bouwhuis tenslotte is gespecialiseerd in eigentijds repertoire. In de loop van zijn carrière heeft hij veel componisten geïnspireerd nieuw werk voor hem te schrijven. Bouwhuis doceert hedendaagse muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.