Duo Bilitis

Duo Bilitis

19 december 2020

AFGELAST

Wegens de maatregelen van het RIVM is het concert van Duo Bilitis afgelast.

Hoe klinkt sneeuw? Kan je je warmen aan muziek? Brengt de wintertijd je op gedachten die in de zomer nooit opkomen? Duo Bilitis speelt een programma met oeroude kerstliederen uit Frankrijk, romantische melodieën van Cesar Franck, een fonkelend witte wintertuin vol pauwen van Bernard Andrès, A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en natuurlijk de beroemde Notenkraker van Tsjaikovski.

Duo Bilitis brengt ons in de kerst- en winterssfeer!

Duo Bilitis speelt

Britten

Franck

Andrès

Tsjaikovski

Bekijk het programma

Briljant. Een aaneenschakeling van verrukkingen. Samenspel tot in de perfectie, met fraai gearticuleerde melodieën. Beurtelings ingetogen en uitbundig, triest en humoristisch. Schitterend voorgedragen door Ekaterina, en door Eva al even expressief begeleid. Ontroerend”

Het Algemeen Dagblad

Twee harpen en een stem

Duo Bilitis is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen maar ook door het verstrekken van compositie -en arrangeer opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.

Eva Tebbe & Ekaterina Levental

Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de internationale kamermuziek -en muziektheater podia. Zij houdt zich intensief bezig met het schrijven van arrangementen om het solo- en kamermuziekrepertoire van de harp te vergroten en te verdiepen. Eva studeerde harp bij Manja Smits en behaalde in 2000 Bachelor diploma aan het ARTEZ instituut. In 1999 en 2000 studeerde Eva aan de Conservatoire Regional de Rueil-Malmaison (Frankrijk) bij harpiste Christine Icart. Zij behaalde in 2004 haar Masters diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ernestine Stoop.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.

Ervaring

Duo Bilitis trad op tijdens buitenlandse festivals waaronder The Tenth World Harp Congress, Varna International Music Festival (Bulgarije), Mosel Musik Festival in Duitsland/Luxembourg, Baku International Music Festival (Azerbejian), en het Seduced by Harps Festival in Belgie. In Nederland trad het duo o.m. op in het Concertgebouw te Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, tijdens het Internationaal kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Muziekgebouw aan ‘t IJ, De Doelen te Rotterdam, Vredenburg Utrecht en op vele kamermuziekpodia door het hele land.

Concerten 2020-2021

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.