Wishful Singing

Wishful Singing

27 januari 2024 | WACHTLIJST

Verbinding via muziek

Vijf zangeressen, die via muziek verbinding zoeken: dat is Wishful Singing. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a capella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze. De dames treden op met Herman Finkers om het Gregoriaans onder de aandacht te brengen, maar evengoed werken ze aan een online zangcursus voor long-covid-patiënten.

En op 27 januari 2024 zingen ze in Jisp het programma ‘In de gloria!’. Muziek die je dichter bij jezelf brengt, dat is de essentie van In de gloria!. Klanken van troost en hoop geven een gevoel van meer verbinding met jezelf en met de mensen om je heen. Bekijk de trailer.

De kracht van vocale muziek

Wishful Singing wil met haar muziek stem en betekenis geven aan wat haar beweegt en inspireert. Het ensemble maakt daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan.

Reserveren?

De belangstelling voor dit concert is groot! Mocht je het concert willen bijwonen, mail dan naar reserveren@concertjisp.nl.  Wij plaatsen  je dan op de wachtlijst en informeren je zodra er een plek vrij komt.

“De zang van Wishful Singing is zowel hemels als aards. De stemmen die in bijvoorbeeld het ‘Ave Maria’ van Palestrina zo prachtig harmonieus samenklinken, waaieren ook weer uiteen in vijf heel verschillende muzikale persoonlijkheden: uitdagend of meer ingetogen, vloeiend of ruiger.”

Haarlemsdagblad I 2023

Winand van de Kamp

Wishful Singing zingt:
‘In de gloria’
1000 jaar spirituele muziek.

Bekijk het programmaboekje.

Met passie en expressie

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman.

In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers – een groot pleitbezorger van deze muziek – zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale, maar ook op prestigieuze buitenlandse festivals zoals het City of London Festival. Ook maakt het ensemble tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië.

Wil je leren zingen?

Sinds de coronamaatregelen in maart 2020 van kracht werden, organiseert Wishful Singing verschillende online activiteiten om de verbinding met haar publiek te behouden. In 2020 bereikten de zangeressen in totaal meer dan 6.000 deelnemers met verschillende online zangcursussen.

In juni 2021 is Wishful Singing het project Zing je sterk gestart. Dit programma helpt long-Covid patiënten bij hun herstel door middel van zang- en ademoefeningen.

Programma ‘In de gloria’

Wishful Singing zingt muziek die de ruimte schept om je echt even stil te laten staan en zijn; van doorvoelde gregoriaanse gezangen uit de middeleeuwen tot levenslustige composities van hedendaagse componisten. De muziek wordt omlijst door zinrijke en inspirerende poëzie, die het concert een extra dimensie geeft. Vier met Wishful Singing de schoonheid en kracht van de muziek en beleef een moment van bezinning en vreugde. Met muziek van o.a. Jan Pieterszoon Sweelinck, Ola Gjeilo, Herman van Veen en John Tavener.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.