Winterreise concert noord holland

MARTIJN CORNET & HANS EIJSACKERS

25 januari 2020

De Winterreise van Schubert is een aangrijpend stuk. Deze tragische liederen cyclus is internationaal gewaardeerd als een meesterwerk. Het stuk zal extra indruik maken door de intieme sfeer in onze met kaarslicht verlichte kerk, het stille publiek en de vermaarde akoestiek. Wie weet sneeuwt het buiten…

Cornet & Eijsackers spelen en zingen

Schubert
Impromptu nr. 1 in c opus 90 (piano solo)

Schubert
‘Die Winterreise’

Lees meer over Franz Schubert en het verhaal van de Winterreise.

Franz Schuberts Winterreise is de nieuwe nummer 1.

Hart & Ziel Lijst

2018, NPO Radio 4

Martijn Cornet

Martijn Cornet bleek al tijdens zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam een groot talent te zijn. Al kort na zijn afstuderen had hij belangrijke rollen gezongen in de grote opera’s. Zowel de Nationale Opera als de Reisopera boekten hem graag. In 2013 heeft Martijn zich echter verbonden aan het Aalto-Musiktheater in het Duitse Essen. Ook daar kreeg hij mooie rollen te zingen, onder meer als Papageno in Die Zauberflöte. Ook het romantische repertoire is aan hem besteed, zoals Von Weber, Wagner en Richard Strauss. Dat weerhoudt Martijn niet ervan zich ook te wijden aan het veel intiemere genre van het lied.

Hans Eijsackers

Hans Eijsackers studeerde aan het zelfde conservatorium, onder meer bij Jan Wijn en bij de beroemde liedbegeleider Gérard van Blerk. Het begeleiden van liederen is zijn specialiteit, zoals ook bleek bij het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg, waar hij in de finale de speciale prijs voor liedbegeleiding won.
Sinds 2013 is hij Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.

De cd’s die hij maakte met bijvoorbeeld de klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en de bariton Henk Neven werden met groot enthousiasme door de vakpers ontvangen. Hans Eijsackers is ook de vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

Mattheus Passion

In Jisp voeren Martijn Cornet en Hans Eijsacker Winterreisevan Schubert uit. Het is het tragische verhaal van een jongeman, die afgewezen wordt, of zich in elk geval zo voelt, en uiteindelijk de dood lijkt te verkiezen boven het leven. Niet voor niets wordt Winterreisewel de seculiere Mattheus Passion genoemd: het individuele lijden ligt onder een vergrootglas en krijgt daardoor universele betekenis.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.