Wouters van den Oudenweijer kwintet
Klarinet Kwintet

27 oktober 2018

Wouters van den Oudenweijer kwintet klassiek concert noord holland 1
Lars Wouters van den Oudenweijer behoort tot de 2 à 3 beste klarinettisten van Nederland. Hij heeft een grote voorliefde voor kamermuziek en nodigt daarom graag gelauwerde specialisten uit om met hem op te treden, waaronder Vera Beths (viool). We zijn er trots op dat zij terugkeert in de Jisper kerk na haar optreden in de jaren negentig.

Het kwintet speelt

Hugo Wolf
Italiaanse Serenade in G

Robert Fuchs
Klarinetkwintet in Es opus 102

Johannes Brahms
Klarinetkwintet in b opus 115
Ontdek de componisten.

.
Klarinetkwintet Brahms, favoriet van velen
Naast Vera Beths, speelt Lars Wouters van den Oudenweijer dit concert samen met de violist Merel Junge en altviolist Heleen Hulst. Job ter Haar maakt het kwintet compleet met zijn cello.

Wij geven musici graag de vrijheid om het programma samen te stellen. Het programma Herbststimmung spreekt velen aan. Het ensemble zal onder andere het klarinetkwintet in b (op. 115) van Brahms uitvoeren, algemeen beschouwd als een van de hoogtepunten in de kamermuziekgeschiedenis en een werk dat wij eens in de 5 à 6 jaar proberen te programmeren.

Verder komt een werk van Robert Fuchs aan bod. Misschien een componist die minder bekend is, maar zijn leraar Brahms had veel bewondering voor hem, en Fuchs zelf had prominente leerlingen als Mahler, Sibelius en Von Zemlinsky onder zijn hoede.

Luister naar fragmenten van Lars Wouters van den Oudenweijer en Vera Beths.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.