Barok en muziek van nú

Barok en muziek van nú

Bij hobo, fagot en klavecimbel denk je natuurlijk allereerst aan barokmuziek. De mooiste sonates en triosonates uit de Franse en Duitse Barok staan op dit programma. Maar hobo en fagot lenen zich ook geweldig voor de muziek van nu. Daarom worden de oude meesters voor even afgewisseld met de virtuoze, humoristische Serenade van Cor de Groot.

Lees meer
Strijktrio opent het seizoen

Strijktrio opent het seizoen

The Hague String Trio vestigt de aandacht op vergeten componisten uit het begin van de twintigste eeuw. In het Beethoven jaar 2020 wilden wij verder graag één van zijn strijktrio’s programmeren.

Lees meer
Bach; balsem voor de ziel

Bach; balsem voor de ziel

Quirine Viersen speelt zaterdag 22 februari de Bach cellosuites. Deze muziek is haar op het lijf geschreven. Met name na de geboorte van haar tweeling beseft ze meer dan ooit dat muziek van Bach altijd gaat over het leven in de breedste zin van het woord, en uitdrukking geeft aan de zin van het bestaan. Balsem voor de ziel. 

Lees meer
New light on Goldberg

New light on Goldberg

Het Berlage Saxophone Quartet presenteert opnieuw een meesterwerk: de Goldberg Variaties van J.S. Bach. De vier leden bespelen acht saxofoons in de zetting van duo’s, trio’s en kwartetten. Op subtiele wijze wordt de muziek voorzien van kleur en beeld en de musici bewegen door het decor van licht.

Lees meer
Winterreise, raakt hart en ziel

Winterreise, raakt hart en ziel

De Winterreise van Schubert is in 2018 gekozen tot nummer 1 van de Hart & Ziel Lijst. En terecht, het is een wereldberoemd meesterwerk en hoort tot de meest vertolkte werken van het klassieke repertoire. De 24 liederen geven, zelfs in 2020, gestalte aan de hart en ziel van de moderne mens.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.