Hexagon eert Beethoven

Hexagon eert Beethoven

Het Hexagon Ensemble bestaat al 30 jaar en Ludwig van Beethoven vierde zijn 250ste verjaardag. Reden voor een speciaal programma!

Lees meer
Met het Ragazze Quartet begint de lente

Met het Ragazze Quartet begint de lente

Het is fantastisch om dit energieke ensemble te mogen ontvangen in Jisp. Hun spel enthousiasmeert de doorgewinterde luisteraar en de nieuwkomer.
Heel fijn vinden wij het dat er eindelijk weer een pauze is waarin altijd zulke mooie ontmoetingen plaats vinden. Reden genoeg om naar concert te komen op zaterdag 19 maart! Een mooi begin van de lente.

Lees meer
Calefax speelt Love actually

Calefax speelt Love actually

Calefax toont op 23 oktober in Jisp de liefde in haar vele gedaanten, verklankt door de meest uiteenlopende componisten. Dit bijzondere rietkwintet speelt al 35 jaar samen en is een genot om naar te luisteren. Lees de achtergronden van dit speciale programma. En reserveer, er zijn nog kaarten.

Lees meer
Wat zingt Lenneke Ruiten?

Wat zingt Lenneke Ruiten?

Lenneke Ruiten en Thom Janssen hebben voor Jisp een bloemlezing gemaakt van de mooiste liederen uit de Hoog- en Laatromantiek. Zaterdag 25 september openen zij het seizoen. Lees de tekst van de liederen en raak geïnspireerd!

Lees meer
Barok en muziek van nú

Barok en muziek van nú

Bij hobo, fagot en klavecimbel denk je natuurlijk allereerst aan barokmuziek. De mooiste sonates en triosonates uit de Franse en Duitse Barok staan op dit programma. Maar hobo en fagot lenen zich ook geweldig voor de muziek van nu. Daarom worden de oude meesters voor even afgewisseld met de virtuoze, humoristische Serenade van Cor de Groot.

Lees meer
Strijktrio opent het seizoen

Strijktrio opent het seizoen

The Hague String Trio vestigt de aandacht op vergeten componisten uit het begin van de twintigste eeuw. In het Beethoven jaar 2020 wilden wij verder graag één van zijn strijktrio’s programmeren.

Lees meer
Bach; balsem voor de ziel

Bach; balsem voor de ziel

Quirine Viersen speelt zaterdag 22 februari de Bach cellosuites. Deze muziek is haar op het lijf geschreven. Met name na de geboorte van haar tweeling beseft ze meer dan ooit dat muziek van Bach altijd gaat over het leven in de breedste zin van het woord, en uitdrukking geeft aan de zin van het bestaan. Balsem voor de ziel. 

Lees meer
New light on Goldberg

New light on Goldberg

Het Berlage Saxophone Quartet presenteert opnieuw een meesterwerk: de Goldberg Variaties van J.S. Bach. De vier leden bespelen acht saxofoons in de zetting van duo’s, trio’s en kwartetten. Op subtiele wijze wordt de muziek voorzien van kleur en beeld en de musici bewegen door het decor van licht.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.