Bach; balsem voor de ziel

Bach; balsem voor de ziel

Quirine Viersen speelt zaterdag 22 februari de Bach cellosuites. Deze muziek is haar op het lijf geschreven. Met name na de geboorte van haar tweeling beseft ze meer dan ooit dat muziek van Bach altijd gaat over het leven in de breedste zin van het woord, en uitdrukking geeft aan de zin van het bestaan. Balsem voor de ziel. 

Lees meer
New light on Goldberg

New light on Goldberg

Het Berlage Saxophone Quartet presenteert opnieuw een meesterwerk: de Goldberg Variaties van J.S. Bach. De vier leden bespelen acht saxofoons in de zetting van duo’s, trio’s en kwartetten. Op subtiele wijze wordt de muziek voorzien van kleur en beeld en de musici bewegen door het decor van licht.

Lees meer
Winterreise, raakt hart en ziel

Winterreise, raakt hart en ziel

De Winterreise van Schubert is in 2018 gekozen tot nummer 1 van de Hart & Ziel Lijst. En terecht, het is een wereldberoemd meesterwerk en hoort tot de meest vertolkte werken van het klassieke repertoire. De 24 liederen geven, zelfs in 2020, gestalte aan de hart en ziel van de moderne mens.

Lees meer
Duo Verzaro speelt

Duo Verzaro speelt

Van de cello wordt wel gezegd dat het als instrument de menselijke stem het dichtst benadert. Geen wonder dat tal van liederen ook voor cello zijn bewerkt. Dit programma bevat een aantal van deze liederen.

Lees meer
Johannette zingt….

Johannette zingt….

Benieuwd naar de teksten van de liederen die Johannette zingt? We hebben er een aantal uitgeschreven. Een mooie voorbereiding op het concert.

Lees meer

 Blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwsbrief

U bent aangemeld.