Utrecht String Quartet

Utrecht String Quartet

24 februari 2024

Al 30 jaar…

Nederland kent heel wat gerenommeerde strijkkwartetten, en één daarvan is al zo’n dertig jaar het Utrecht String Quartet. De musici beheersen het ijzeren repertoire als geen ander, maar ze gaan graag buiten de platgetreden paden, en zetten dan componisten als Tanejev en Glazunov op het programma. In Jisp spelen ze o.a. stukken van Van Bree, Martin en Beethoven. Bekijk het programma.

Bijzonder repertoire

Het kwartet beleeft veel plezier aan het spelen van bekende muziek en zijn zich er terdege bewust van dat grote componisten tijdloze meesterwerken schreven. Het Utrecht String Quartet heeft echter ook een uitstekende reputatie verworven met de zoektocht naar zoekgeraakt en vergeten repertoire en met hun samenwerking met hedendaagse componisten.

“Dit concert was de moeite van het wachten waard…. Een zeer kleurrijk en intens dramatisch optreden.”

The New York Times

Utrecht String Quartet speelt:

Van Bree
Strijkkwartet

Martin
Strijkkwartet

Von Beethoven
Strijkkwartet op 18/3
Bekijk het uitgebreide programma. 

Liefde voor kleinere zalen

De leden van het Utrecht String Quartet doen wat ze de afgelopen jaren steeds met enorm veel passie hebben gedaan: volledig toegewijd de mooiste kamermuziek spelen. Ze treden niet alleen wereldwijd en op de belangrijkste podia in Nederland op, maar ook met plezier op kleinere podia in eigen land.

Het kwartet beleeft veel plezier aan het spelen van bekende muziek en zijn zich er terdege bewust van dat grote componisten tijdloze meesterwerken schreven. Het Utrecht String Quartet heeft echter ook een uitstekende reputatie verworven met de zoektocht naar zoekgeraakt en vergeten repertoire en met hun samenwerking met hedendaagse componisten.

“In kleinere zalen is het contact met het publiek heel direct. Wij voelen hoe de muziek in het publiek resoneert en genieten van gesprekken na afloop van het concert.” Dat wordt genieten in ons Jisperkerkje op zaterdag 24 februari 2024.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.