Ragazze Quartet

Ragazze Quartet

19 maart 2022

Lokaal talent

Het Ragazze Quartet is inmiddels een gerenommeerd strijkkwartet. Eén van de leden van het kwartet woont in Wormerland en dat is een goede aanleiding om met hen kennis te maken.

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur.

Bekijk het uitgebreide programma. 

Kwaliteit beloont met vele prijzen

Al twee jaar na de oprichting in 2011 ontving Ragazze de prestigieuze Kersjes Prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. En daar is het niet bij gebleven. De jury van de Operadagen Rotterdam roemde “..hun eigenzinnige muziektheatrale benadering, hun maatschappelijke engagement en het gemak waarmee ze buiten hun traditionele vakgebied durven te denken”.

Ook de zes (!) cd’s van Ragazze worden in de vakpers lovend besproken. Twee ervan kregen zelfs de fel begeerde 10 in Luister.

Het concert vangt aan om 20.15 uur. De deuren openen om 19.30 uur.

“De vier meiden (dat betekent ‘ragazze’) hebben de sleutels tot het lastige en veelzijdige Bartók-universum in handen: passie, precisie en een sterk gevoel voor kleur en structuur.”

Volkskrant I 2019

Het Ragazze Quartet speelt:

Bartók
Strijkkwartet nr. 3

Knox
’Four Into Twenty’

Schubert
Strijkkwartet nr. 14 in d opus posth. D 810
‘Der Tod und das Mädchen’

Bekijk het uitgebreide programma. 

Programma

In Jisp speelt het kwartet een mooie combi van modern – het experimentele derde strijkkwartet van Bela Bartók, en een nieuw maar toegankelijk werk van Garth Knox – en de klassieke kwartetliteratuur. Na de pauze staat namelijk Schubert aangrijpende veertiende strijkkwartet op het programma: Der Tod und das Mädchen.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.