Nicolas van Poucke

Nicolas van Poucke

16 maart 2024

Muzikant zijn is mijn lifestyle

Enkele seizoenen geleden trad Nicolas in Jisp op, samen met zijn zus Ella. Toen maakte hij grote indruk met zijn pianospel. Deze avond kunt u o.a. genieten van een programma dat bestaat uit topstukken van de romanticus bij uitstek: Robert Schumann.

Nicolas groeit op in een typisch klassiek en muzikaal gezin. Zijn ouders waren musici, zijn zus Ella is celliste en zijn broertje Timothy is professioneel balletdanser. Nicolas zegt in interview met 24Classics: “Ik geloof dat muzikant zijn een lifestyle is en ik merk dat het bij mij past. Het is wat ik ben.” Lees meer over Nicolas van Poucke.

Veelgeprezen pianist

‘Een ware dichtende musicus’, zo noemde de Volkskrant meesterpianist Nicolas van Poucke. Van Poucke maakt furore met zijn persoonlijke Schumann-, Beethoven- en Chopininterpretaties. 

Na zijn jubelend ontvangen album met daarop onder andere Schumanns Carnaval en Fantasiestücke is Nicolas van Poucke’s fascinatie voor deze componist alleen nog maar gegroeid. Erik Voermans van Het Parool schreef destijds: ‘Er zijn niet veel pianisten die deze muzikaal en psychologisch complexe wereld met zo veel vanzelfsprekendheid weten te benaderen’. 

Nieuwsgierig naar deze meesterpinanist? Kom naar het concert op 16 maart. 

“De elegante behendigheid van Nicolas van Poucke is indrukwekkend. Het samenspel van de strijkers is strak en alert.”

De Volkskrant I 2020

Jenny Camilleri

Nicolas van Pouck speelt:

Sweelinck
Variaties op ‘Mein junges Leben hat ein End’ (SwWV 324)

Debussy
Images, Boek 1

Mozart
Pianosonate Nr. 11 in D groot, KV. 331

Schumann
Kreisleriana
Lees meer over dit programma.

Jongste musicus ooit in het Concertgebouw?

Nicolas was er ook al vroeg bij. Op dertienjarige leeftijd mocht hij optreden met het eerste pianoconcert van Beethoven, in het Concertgebouw, en was sindsdien te gast in de bekende Nederlandse concertzalen en op podia in onder meer Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten. Ook zijn prijzenkast is goed gevuld.

Geboren in een muzikaal gezin begon Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen, studeerde bij David Kuyken en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en werd gecoacht door Martha Argerich, Murray Perahia en Alfred Brendel. Nicolas treedt sinds jonge leeftijd veelvuldig op in binnen en buitenland en was te gast bij verschillende orkesten waaronder meest recentelijk het Nederlands Kamerorkest. Onlangs gaf Nicolas recitals in Het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en maakte zijn Londense debuut in de Royal Festival Hall met Beethovens derde pianoconcert.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.