Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

22 oktober 2022

Vioolsolo

Liza Ferschtman heeft een uitermate breed repertoire. En toch komt ze altijd weer terug bij Bach en zijn suites en sonates voor vioolsolo. Haar concert van enkele jaren geleden in het oude kerkje staat menigeen nog scherp voor de geest. Dat belooft wat voor deze avond!

Titel ……

 

“Wat een expressiviteit in het spel van de violiste, wat een lef, wat een ongehoorde muzikale intelligentie en instrumentbeheersing.”

Eindhovens Dagblad I 2022

Liza Ferschtman speelt:

Bach, sonates en partita’s voor vioolsolo.
Programma volgt.

38 jaar vioolervaring

Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde van Philip Hirschhorn. Haar belangrijkste leraren waren verder Herman Krebbers, Ida Kavafian aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia en David Takeno in Londen.

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

In de komende seizoenen is Liza onder meer te gast bij orkesten als; het Radio Filharmonisch Orkest, Hamburg Philharmonker, Philharmonisches Orchester Heidelberg, Orquesta Sinfonica de Galicia en Orchestre de Liege. Tevens gaat zij op tournee met het Royal Liverpool Orchestra olv hun nieuwe chef: Domingo Hindoyan.

Concerten 2022-2023

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.