Liza Ferschtman

Liza Ferschtman

22 oktober 2022

Vioolsolo

Liza Ferschtman heeft een uitermate breed repertoire. En toch komt ze altijd weer terug bij Bach en zijn suites en sonates voor vioolsolo. Haar concert van enkele jaren geleden in het oude kerkje staat menigeen nog scherp voor de geest. Dat belooft wat voor deze avond!

Derde concert in Jisp

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meeste interessante persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en haar grote podium uitstraling weet ze het publiek te raken. In 2007 trad ze voor de eerste keer op in Jisp met de pianist Inon Barnatan. In 2014 kwam ze solo terug met sonates en partita’s van Bach. Het was een prachtig, intens concert. Dit jaar vertolkt ze opnieuw solo werken van Bach. Wij kijken uit naar dat concert. Lees meer over Liza, Bach en het programma.

“Wat een expressiviteit in het spel van de violiste, wat een lef, wat een ongehoorde muzikale intelligentie en instrumentbeheersing.”

Eindhovens Dagblad I 2022

Liza Ferschtman speelt:

Bach
Partita nr. 1 in b, BWV 1002
Sonate nr. 1 in g, BWV 1001
Sonate nr. 3 in C, BWV 1005

Lees meer over Liza, Bach en dit programma.

38 jaar vioolervaring

Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde van Philip Hirschhorn. Haar belangrijkste leraren waren verder Herman Krebbers, Ida Kavafian aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia en David Takeno in Londen.

Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

In de komende seizoenen is Liza onder meer te gast bij orkesten als; het Radio Filharmonisch Orkest, Hamburg Philharmonker, Philharmonisches Orchester Heidelberg, Orquesta Sinfonica de Galicia en Orchestre de Liege. Tevens gaat zij op tournee met het Royal Liverpool Orchestra olv hun nieuwe chef: Domingo Hindoyan.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.