Lidy Blijdorp

Lidy Blijdorp & Tobias Borsboom

GEANNULEERD 

Jong talent

Beethoven en Brahms schreven cellosonates, maar Ravel? Lidy Blijdorp (1986) heeft op haar debuut cd Journeyers (Edison Publieksprijs 2020!) laten horen dat zijn muziek prima een bewerking voor cello doorstaat. Ook de jonge pianist Tobias Borsboom(1988) is niet wars van avontuur, getuige zijn repertoirekeuxe voor zijn eigen recitals en cd’s. De laatste avond, van een prachtig seizoen.

Mooi duo

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom hebben al veel samengewerkt en vormen een perfect op elkaar ingespeeld duo. Met hun optredens hebben ze al veel successen geoogst in binnen- en buitenland.

“De vier meiden (dat betekent ‘ragazze’) hebben de sleutels tot het lastige en veelzijdige Bartók-universum in handen: passie, precisie en een sterk gevoel voor kleur en structuur.”

Volkskrant I 2019

Lidy Blijdorp & Tobias Borsboom spelen:

Beethoven, Brahms, Ravel
Programma volgt.

Rising star

Lidy Blijdorp is dé rising star onder de jonge Nederlandse cellisten. Zij beschikt over een grote vertelkracht en muzikaliteit. Ze kreeg haar opleiding in Amsterdam en Parijs. Nadat ze cum laude afstudeerde won ze al veel prijzen. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Sinds 2016 bespeelt Blijdorp de prachtige Italiaanse cello van Anner Bijlsma, een legendarische internationaal geroemde cellist. Bijlsma over Lidy Blijdorp: ,,Ze speelt geweldig cello en heeft een heel bijzondere muzikale persoonlijkheid”.

Tobias Borsboom

Tobias Borsboom kreeg zijn opleiding piano in Utrecht en Amsterdam. Hij is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Ook hij won diverse prijzen. In 2015 was hij de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Tobias Borsboom is een veelzijdig en creatief musicus die op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.