Koor van de solisten van de Philharmonie van St. Petersburg

Koor van de solisten van de Philharmonie van St. Petersburg

GEANNULEERD

GEANNULEERD

Wegens COVID-19 heeft het koor besloten niet naar Nederland af te reizen. Wij zoeken naar een passende vervangen.

Net als drie jaar geleden – drie jaar alweer! – is het koor van de solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg bereid naar Jisp te komen.

Dit ensemble, bestaande uit zes dames en zes heren, wil de heropleving van de Russische sacrale muziek en de volksmuziek ondersteunen. Na zeventig jaar communisme mocht de geweldige rijkdom van geestelijke Russische muziek weer ten gehore worden gebracht.

Het koor zingt

Klassieke en sacrale muziek o.a.
Tschaikovsky – Gebed en Geef ons vrede
Pärt – Marialied en Mijn Ziel
Rachmaninov – Onze Vader en Zegen Heer, mijn Ziel
Rostowskaja – Heilig Licht en Kerst hymne
Russische volks(kerst)muziek

Zeer ervaren en erkende dirigent

Olga Stupneva werd geboren in 1962 in Perm (Oeral). Op amper twintigjarige leeftijd werd ze al benoemd tot dirigent van het koor van de beroemde Alexander Newski Kathedraal te St. Petersburg. In 1992 werd zij professor aan de muziekfaculteit van de universiteit van St. Petersburg. Tevens werd door haar in 1992 het koor van ‘Solisten van de Philharmonie van St. Petersburg’ opgericht. Het koor bestaat uit circa twaalf leden. Alle zangers en zangeressen zijn professionele solisten die op vele plaatsen in de wereld gevraagd worden. Het is Olga Stupneva gelukt deze individuele talenten samen te voegen tot een koor waarvan de uitdrukkingskracht, zuiverheid en schoonheid van de stemmen en de virtuoze stemtechniek door deskundigen wijd en zij geroemd worden.

Ambassadeur van de Europese Cultuur

Het ensemble kreeg al snel een grote bekendheid bij het publiek en gaf vele concerten, niet alleen in de beste theaters van Rusland maar ook in Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Spanje, Italië, Nederland, België, Polen, Frankrijk, Ierland en Japan. In 2001 werd dit zeer bijzondere koor door het Europees Parlement in Brussel benoemd tot “Ambassadeur van de Europese Cultuur”. In juni 2004 kreeg Olga Stupneva de in Rusland zeer gewaardeerde Catharina-Orde.

Kom in de kerstsfeer

Ook dit jaar volgen we het beproefde recept; voor de pauze meer klassieke en sacrale muziek (Pärt, Tsjaikofski) en in het tweede deel van dit concert klinkt vooral Russische volks(kerst)muziek! Het zingen van het koor in combinatie met het kaarslicht en de intieme sfeer in de kerk, brengt u zeker in de kerststemming.

Concerten 2020-2021

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.