Johannnet Zomer Fred Jacobs

JOHANNETTE ZOMER & FRED JACOBS

23 februari 2019

Wij kenden Johannette Zomer (sopraan) vooral door haar uitvoeringen van oude muziek. Toen we ontdekten dat ze ook romantische werken uitvoert, maakte dat direct nieuwsgierig en wilden wij dit prachtige programma graag toevoegen aan onze concertreeks. Vanavond treedt Johannette op met Fred Jacobs die een vroeg 19e eeuwse gitaar bespeelt. 
Lees wat de pers schrijft en bekijk twee andere opnamen

Nieuwsgierigmakend repertoire
Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Zij werkte daarom niet alleen met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen, René Jacobs, Reinard Goebel en Paul McCreesh, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Verder geeft Johannette regelmatig recitals met zowel theorbist Fred Jacob als forte-piano specialist Arthur Schoonderwoerd.

Het duo speelt

Sor         
Air Hongroise
El que quisiere amand
De amor en las prisiones
Lagrime mie d’affanno

Sor: werken voor gitaar solo

Giuliani
Trois Romances Op. 22
Ariette Op. 95 No. 1, 3 en 2

Giulinani: werken voor gitaar solo

Schubert
Heidenröslein Op.3, no.3
Lob der Tränen Op. 13, no. 2
Hänflings Liebeswerbung Op. 20, no. 3

Spohr
Liebesschwärmerei Op.37, no.4
Des Mädchens Sehnsucht Op. 41, no. 1 Mignon’s Lied Op.37, no.1

Klik hier voor het volledige programma.

.

Johannette Zomer maakte haar operadebuut bij de Nationale Reisopera in oktober 1996, toen ze de page Tebaldo vertolkte in Guiseppe Verdi’s Don Carlo. Sindsdien stond zij meerdere malen op de operabühne in rollen als Belinda, Pamina, Euridice, Dalinda en Ilia maar ook als Mélisande en Amanda (in Ligeti’s ‘Le Grand Macabre’). In 2008 nam Johannette in een nieuwe kamermuziekversie van Rossini’s Il Turco in Italia bij het Nederlands Blazers Ensemble beide vrouwelijke hoofdrollen voor haar rekening (Zaida en Fiorilla). In 2009 maakte Johannette haar debuut bij de Nederlandse Opera in Ercole Amante van F. Cavalli, onlangs nam zij twee rollen voor haar rekening in Rameau’s Platée o.l.v. René Jacobs, eveneens bij de Nederlandse Opera.

Nieuwsgierig naar de teksten van de liederen? We hebben er een aantal uitgeschreven. 

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.