Hexagon Ensemble

18 april 2020

AFGELAST

Wegens het corona virus is het concert van het Hexagon Ensemble afgelast.

Het inspirerende blaas ensemble Hexagon draait al jaren mee (27 jaar) maar blijft zich zelf opnieuw uitvinden. Bij de Concerten bij Kaarslicht spelen zij de Schilderijen van een tentoonstelling. Dit stuk, met vrolijke melodieën, vinden wij een feest om te horen. Het Hexagon Ensemble speelt graag op kleine podia en zij kijken er naar uit om terug te keren naar Jisp.

Het Hexagon Ensemble speelt

Ippolitov-Ivanov
Een avond in Georgië

Rimski-Korsakov

Kwintet in Bes groot opus posth.

Rachmaninov

Uit de Chrysostomos liturgie opus 31: Dostojno jest  Arr. Christiaan Boers

Moessorgski
Schilderijen van een tentoonstelling, Arr. Kees Olthu

Grenzeloos, overrompelend, indringend, hartstochtelijk, virtuoos.

Publiek en media

Raakt luisteraars recht in het hart

Het Hexagon Ensemble bestaat uit de niet voor de hand liggende combinatie van piano en blaaskwintet. Met elkaar vormen zij de zeshoek, waaraan het ensemble zijn naam ontleent. Met hun passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, weten zij luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.

Het ensemble is opgericht in 1990 en bestaat momenteel uit Wout van den Berg, fluit, Bram Kreeftmeijer, hobo, Arno van Houtert, klarinet, Marieke Stordiau, fagot, Christiaan Boers, hoorn en Frank Peters, piano. De meeste leden zijn ook verbonden aan één of meer andere orkesten of ensembles. Dat belet het Hexagon Ensemble niet een prachtig en zeer divers repertoire op te bouwen en spraakmakende projecten uit te voeren, waarvan een originele verbinding met andere kunstvormen onderdeel uitmaakt.

Zo zijn er projecten geweest rondom Sjostakovitsj’ opera De Lady Macbeth uit het district Mtsensken rondom de schilderijen van Vincent van Gogh. Met deze projecten, met arrangementen van opera’s en orkestwerken, met ten onrechte onbekend gebleven werken als de Rhapsody van Joseph Jongen en het Divertimento van Paul Juon, maar natuurlijk ook met het ijzeren repertoire van de kwintetten van Mozart en Beethoven en het sextet van Poulenc bezoekt het ensemble ook andere landen. Het enthousiasme en de muzikaliteit van deze musici inspireerde ook diverse componisten tot het schrijven voor hun ongebruikelijke bezetting, waaronder Hans Kox.

Het Hexagon Ensemble deelt zijn brede muzikale ervaring graag met andere musici, amateurs of professionals. Daarom werkten zij mee aan bijvoorbeeld het Orlando Festival, waar met name amateurmusici getraind worden in het samenspel.

Affiniteit met Russische muziek

Het Hexagon Ensemble heeft inmiddels negen cd’s uitgebracht, waaronder The Russina Connection. Uit die cd met name, maar niet minder uit hun programmering voor Jisp, blijkt hun affiniteit met Russische muziek. In Jips worden werken van Mikhail Ippolitov-Ivanov, Nikolaj Rimski-Korsakov, Sergei Rachmaninov en Modest Moessorgski ten gehore gebracht. Van laatstgenoemde staat een arrangement van zijn beroemde Schilderijententoonstellingop het programma.

 

 Blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwsbrief

U bent aangemeld.