Hexagon Ensemble

Hexagon ensemble

23 april 2022

30-jaar Hexagon

Het inspirerende blaasensemble Hexagon draait al jaren mee en blijft zich zelf opnieuw uitvinden. Het Hexagon Ensemble speelt graag op kleine podia en zij kijken er naar uit om terug te keren naar Jisp. Dit jaar vieren ze hun 30-jarig jubileum met bijzondere programma’s. Op zaterdag 23 april spelen ze het programma Panorama Beethoven.

Raakt luisteraars recht in het hart

Het Hexagon Ensemble bestaat uit de niet voor de hand liggende combinatie van piano en blaaskwintet. Met elkaar vormen zij de zeshoek, waaraan het ensemble zijn naam ontleent. Met hun passie voor kwaliteit, vernieuwing en avontuur, weten zij luisteraars ‘recht in het hart’ te raken. Precies daar waar je muziek beleeft.

Verrassend repertoire, zichtbaar spelplezier en een originele multidisciplinaire programmering kenmerken het ensemble.

Uitspraken van publiek en media

Het Hexagin ensemble speelt: 

Beethoven
Uit symfonie no. 6 opus 68 in F groot (Pastorale)
Ich liebe dich. Arr. Micha Hamel
Kwintet opus 16
Uit Trio WoO no. 37: Andante con variazioni
Für Elise. Arr. Micha Hamel

Reicha
Uit Twee Andantes en een Adagio

Schubert
Uit Rosamunde: Balletmuziek no. 2
Uit Rosamunde: Entr’acte no. 3

Strauss
Wiener Blut. Arr. Micha Hamel

Bekijk het uigebreide programma

Verbinding met andere kunstvormen

Het ensemble is opgericht in 1990 en bestaat momenteel uit Wout van den Berg, fluit, Bram Kreeftmeijer, hobo, Arno van Houtert, klarinet, Marieke Stordiau, fagot, Christiaan Boers, hoorn en Frank Peters, piano. De meeste leden zijn ook verbonden aan één of meer andere orkesten of ensembles. Dat belet het Hexagon Ensemble niet een prachtig en zeer divers repertoire op te bouwen en spraakmakende projecten uit te voeren, waarvan een originele verbinding met andere kunstvormen onderdeel uitmaakt.

Zo zijn er projecten geweest rondom Sjostakovitsj’ opera De Lady Macbeth uit het district Mtsensken rondom de schilderijen van Vincent van Gogh. Met deze projecten, met arrangementen van opera’s en orkestwerken, met ten onrechte onbekend gebleven werken als de Rhapsody van Joseph Jongen en het Divertimento van Paul Juon, maar natuurlijk ook met het ijzeren repertoire van de kwintetten van Mozart en Beethoven en het sextet van Poulenc bezoekt het ensemble ook andere landen. Het enthousiasme en de muzikaliteit van deze musici inspireerde ook diverse componisten tot het schrijven voor hun ongebruikelijke bezetting, waaronder Hans Kox.

Het Hexagon Ensemble deelt zijn brede muzikale ervaring graag met andere musici, amateurs of professionals. Daarom werkten zij mee aan bijvoorbeeld het Orlando Festival, waar met name amateurmusici getraind worden in het samenspel.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.