Hannes Minnaar

Hannes Minnaar

23 september 2023

Meesterpianist Hannes Minnaar

Hannes Minnaar behoeft nauwelijks introductie. Weinig musici hebben een zo breed repertoire als hij, en brengen dat op zo’n hoog niveau ten gehore. Deze avond speelt hij Schubert (Wandererfantasie) en Chopin (Preludes). Een prachtig begin van een nieuw seizoen!

Sinds 2018 mag Hannes Minnaar zich officieel meesterpianist noemen. Wij zijn er dan ook trots op dat hij bij ons komt spelen op zaterdag 23 september. Bekijk het programma. 

Edison winnaar 2022

In 2022 won Hannes Minnaar de Edison voor zijn CD ‘Bach Goldberg Variations’. In het juryrapport staat: “Minnaar laat de muziek voor zichzelf spreken en forceert niets, maar versiert hier en daar toch op interessante wijze. Alles klinkt intelligent, licht en stromend en volkomen logisch. Nergens heb je het idee dat Minnaar zijn wil oplegt, alsof hij zijn ego als interpretator heeft uitgeschakeld en alleen maar de klank- en geesteswereld van Bach optimaal tot leven probeert te wekken.”

Het concert op 23 september is een mooie kans om Hannes Minnaar in de Zaanstreek te beluisteren! 

“Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.”

Het Parool

Hannes Minnaar speelt:

Schubert
Wandererfantasie

Bartók
In de open lucht

Chopin
Preludes

Bekijk het programma en lees meer over deze werken en componisten.

Geliefd bij publiek en pers

Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève (2008, 2e prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, 3e prijs). In 2016 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.

Solist, orkestpianist en gepassioneerd kamermusicus

Minnaar treedt als solist en met orkest op in heel Europa en daarbuiten. Herbert Blomstedt, Antony Hermus, Xian Zhang en Jirí Belohlávek zijn enkele van de dirigenten waarmee hij samenwerkte.

Tevens is hij een gepassioneerd kamermusicus, onder andere in het Van Baerle Trio, dat hij met Maria Milstein en Gideon den Herder oprichtte. Zijn opname van Beethovens Keizersconcert met het Nederlands Symfonieorkest en Jan Willem de Vriend werd verkozen tot aanbevolen opname door het BBC Radio 3-programma Building a Library.

CD’s

Ook zijn solo-cd’s worden lovend ontvangen. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninoff en Ravel schreef Gramophone: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig Romanticus. Een natuurtalent met een gedurfde inslag.’ Over Nox, zijn cd met werken van Schumann, Ravel en en een speciaal gecomponeerde cyclus van Robert Zuidam, schreef Het Parool: ‘Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.’ Zijn opname van de Goldbergvariaties kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.