Ella van Poucke

Ella en Nicolas van Poucke

21 november 2020

We zijn blij met het concert van het duo Van Poucke. De twee musici leggen zich de laatste jaren toe op kamermuziek en dat rechtvaardigt een plaats in onze concert serie. Verder is het altijd leuk om te letten op de interactie op het podium van een broer en een zus. Het concert is onze bijdrage aan het Beethovenjaar.

Ella en Nicolas van Poucke spelen

Van Beethoven
Sonate in F opus 5/1
Variations in Es op ‘Bei Männern,
welche Liebe fühlen’ van Mozart
Sonate in C opus 102/1
Sonate in A opus 69

Het zit wel goed met de muzikale telepathie tussen broer en zus Van Poucke.

NRC I mei 2019

Muzikale familie

De ouders van Ella en Nicolas van Poucke speelden allebei in het Radio Symfonie Orkest, moeder op de altviool, en vader als trompettist. Muziek hoorde gewoon bij de leefomgeving. Dat wierp zijn vruchten af, want na wat pogingen op de viool besloot Ella dat de cello echt haar instrument was. Al op tienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot het conservatorium in Den Haag, en ze studeerde verer in Amsterdam, Kronberg en Brussel bij gerenommeerde musici. Haar bovengemiddelde talent bleef niet onopgemerkt en prestigieuze internationale prijzen vielen haar ten deel. Ook soleerde ze op de grote podia in Europa, maar kamermuziek heeft wel haar warme belangstelling. Daarom richtte ze met Nicolas in 2010 het Chamber Music ­Festival Amsterdam op, dat wordt bezocht door de top van het klassieke muziekleven. Haar favoriete componist na Bach is Beethoven. Zijn muziek inspireert haar meer dan welke andere ook.

Nicolas van Poucke

Nicolas was er ook al vroeg bij. Op dertienjarige leeftijd mocht hij optreden met het eerste pianoconcert van Beethoven, in het Concertgebouw, en was sindsdien te gast in de bekende Nederlandse concertzalen en op podia in onder meer Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Groot-Brittannië, Canada en de Verenigde Staten. Ook zijn prijzenkast is goed gevuld.

Beethovenjaar

Beethoven – in 2020 is het 250 jaar geleden dat hij werd geboren – staat in Jisp ook centraal. Ella en Nicolas voeren drie van zijn vijf sonates voor piano en cello uit, en de variatiereeks op een thema uit Mozarts Zauberflöte.

Eeuwenoude cello

Ella van Poucke bespeelt een cello van Pieter Rombouts (1667-1728). Die wordt haar ter beschikking gesteld door een anonieme bruikleengever.

 

Concerten 2020-2021

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.