Duo Blaak

Duo Blaak

18 februari 2023

Quatre mains

De broers Martijn en Stefan Blaak spelen al jaren samen. Veel componisten – en niet de minste – schreven graag voor piano vierhandig. Natuurlijk kan dat heel genoeglijk zijn, maar als Mozart, Schubert, Schumann en Ravel zich wijden aan dit genre gebeurt er iets bijzonders. U kunt er bij zijn.

Lees meer over het programma.

Top van pianoduo’s 

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, tal van Europese landen en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, maar ook elders, in Frankrijk, Italië en België.

“Het is zo geweldig de literatuur voor pianoduo te spelen, omdat je met z’n tweeën zo orkestraal kunt musiceren. Je hebt als het ware een heel orkest onder je vingers.”

Duo Blaak

over het quatre mains spel

Duo Blaak speelt:

Mozart
Sonate in C, KV 521

Schubert
Rondo in A opus 107 D 951

Schumann
Bilder aus Osten opus 66

Ravel
La Valse

Lees meer over de componisten en deze stukken.

Jong en excellerend

Meer dan eens brachten zij de première van werken waarvan de inkt nog nat was, van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland. Hun concerten werden uitgezonden voor radio en tv. Martijn en Stefan ontvingen ‘De Voorziening’, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker.

Inmiddels hebben zij twee cd’s op hun naam staan, met werken voor twee piano’s van o.a. Brahms en Debussy en werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.