Trio Rodin klassiek
TRIO RODIN

29 september 2018

We openden het seizoen met Trio Rodin, een Spaans ensemble bestaande uit Esther Garcia (cello), Jorge Mengotti (piano) en Carles Puig (viool). Het ensemble is opgericht in 2011 in Utrecht, en behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio’s van dit moment. Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek.

Zij brachten een verrassend programma naar Jisp getiteld ‘Liefde en dood’, met muziek van zowel Haydn als Sjostakovitsj.

Trio Rodin speelt

Haydn
Pianotrio in es Hob XV:31

Sjostakovits
Prelude  – Gavotte
Elegy – Waltz
Polka

Senderovas
Song and dance

Mendelssohn
Pianotrio 1 in D opus 49

Ontdek de componisten.

Ook het geliefde werk van Mendelssohn kwam aan bod. De terugkerende bezoekers van Concerten bij Kaarslicht keken uit naar zijn Pianotrio n˚1 opus 49 uit 1837. Dit meesterwerk behoort tot de top vijftien van meest populaire werken in de kamermuziek.

Internationale faam
Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg in Utrecht, het Muziekgebouw in Eindhoven en De Toonzaal in Den Bosch. Ook traden zij op verschillende festivals op zoals Het Grachtenfestival te Amsterdam, Festival Mas i Mas in Barcelona, Festival de Musica de Cámara Monteleón (Spanje), en Kilkenny Music Festival (Ierland).

Prijzen
De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen zoals “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs), “Josep Mirabent i Magrans” in Sitges (2e prijs). Bovendien zijn zij de winnaars van de Storioni Festival Prijs 2013 in ’s Hertogenbosch, en naar aanleiding daarvan hebben ze gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.