Niek Baar concert noord holland

NIEK BAAR & BEN KIM

28 september 2019

Aanstormend talent geven we altijd graag een podium. Dit seizoen is dat o.a. Niek Baar (1991),  een absoluut top viool talent. Hij is de winnaar van het  Nederlands Vioolconcours 2018, categorie Oskar Back. Ook is Niek de eerste deelnemer van het talentenprogramma ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’

In Jisp treedt Niek Baar op samen met Ben Kim. In de pers ook wel ‘Een gouden duo’ genoemd.

Niek Baar & Ben Kim spelen

Grieg
Sonate nr. 2 in G opus 13

Svendsen
Romance in G opus 26

Leclair
Sonate opus 9/3 ‘Tambourin’

Chausson
Poème opus 25

De Sarasate
Malagueña opus 21 nr. 1
Habanera opus 26 nr. 2
Romanza Andalusa opus 22 nr. 1

Ontdek de componisten

Niek Baar

Niek Baar studeerde aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn bij Stephan Picard waar hij in juli 2016 afstudeerde met de hoogst mogelijke score. Hiervoor studeerde Niek bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij Christoph Poppen in München.

Niek maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook nam hij met succes deel aan verschillende internationale en nationale concoursen, waaronder het Oscar Back Concours 2018. Deze bijzondere prestaties leiden naar uitnodigingen voor bijvoorbeeld het Gergiev Festival te Rotterdam en het Bach Festival Dordrecht.
Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi uit 1729, ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Ben Kim

De Amerikaanse pianist Benjamin Kim (1983) wordt gezien als één van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie. Na het winnen van het beroemde ARD Concours in München (2006) kwam Ben onder internationale aandacht en begon zijn carrière een serieuze vorm aan te nemen. Ben gaf vele concerten in de VS, Europa en Oost-Azië.

Terwijl Ben zijn eerste soloconcert gaf op acht jarige leeftijd, en zijn debuut als solist met orkest toen hij twaalf was, had hij ook interesses voor andere dingen zoals mathematiek en schrijven. Toch besloot hij zijn pianostudie voort te zetten en sloot hij op 20-jarige leeftijd zijn bachelor studie af bij Leon Fleisher. Vervolgens bleef Ben bij Fleisher studeren. Ben was ook één van de zeven pianisten die werd uitgenodigd bij de International Piano Academy, waar hij tussen 2005 en 2007 studeerde bij o.a. Martha Argerich. Hij is actief als solist, docent en kamermusicus.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.