Dudok Amsterdam Quartet concert noord holland 1080x375A 1

Dudok Quartet Amsterdam

26 oktober  2019

UITVERKOCHT

Het Dudok Quartet Amsterdam was eerder te gast bij ons. Het concert was fantastisch en is de reden om ze weer uit te nodigen voor de Concerten bij Kaarslicht. Dit kwartet is het hart van de kamermuziek en heeft een ijzersterk repertoire opgebouwd.

 

Het Dudok Quartet Amsterdan speelt

Haydn
Strijkkwartet in g opus 20/3 Hob III 33

Gesualdo, Desprez, Sweelinck, Brahms
Arrangementen van Madrigalen en Lieder

Brahms
Strijkkwartet in c opus 51/1

Ontdek de componisten

Creatief en veelzijdig kwartet 

Het Dudok Quartet Amsterdam, genoemd naar de architect – en muziekliefhebber! – Willem Marinus Dudok (1884 – 1974), zet zichzelf op de kaart als een van de meest creatieve en veelzijdige kwartetten van deze generatie. Die inventiviteit blijkt uit hun programmering, die niet alleen werken van de grote klassieken omvat, maar ook van minder bekende componisten als Weinberg. Verder arrangeren zij bijvoorbeeld koorwerken van de renaissancecomponist Gesualdo voor hun eigen bezetting. Ook breiden ze hun bezetting graag uit met een of meer extra musici, om zo werken van buiten het kwartetrepertoire voor het voetlicht te brengen.

Internationale ervaring en roem

Het Dudok Quartet Amsterdam trad op in veel van Europa’s grootste zalen en festivals, waaronder het Konzerthaus in Wenen en het Beethoven Haus Bonn. Het kwartet maakte in januari 2018 zijn debuut in de Verenigde Staten.

Niet alleen hun concerten kenmerken zich door originele combinaties. Ook hun veel geprezen cd’s doen dat: Zo komen zinvolle combinaites van bijvoorbeeld Ligeti, Haydn en Brahms tot stand.

De leden van het Dudok Quartet Amsterdam leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble en studeerden bij de leden van het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In 2014 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjesprijs.

Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit Judith van Driel en Marleen Wester, viool, Marie-Louise de Jong, altviool, en David Faber, cello. Het kwartet speelt op bijzonder fraaie instrumenten die in bruikleen gegeven zijn door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.