DANIËL VAN DER HOEVEN

24 november 2018

Ter inspiratie proberen wij elk jaar de Dag van de Kamermuziek te bezoeken. In 2017 was Daniël van der Hoeven een van de jonge talenten aldaar die indruk maakte. We hebben genoten van zijn muziek en wilden hem daarom graag uitnodigen voor de concertreeks in Jisp. We zien uit naar het gevarieerde programma dat hij op 24 november ten gehore brengt.

Daniël van der Hoeven speelt

Bach
Franse Suite nr. 3 in b BWV 814

Debussy
Suite Bergamasque

Prokofiev
Sarcasms opus 17

Chopin
Préludes opus 28

 

 

.

Veelbelovend talent
Van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding. Hij won prijzen bij diverse concoursen en is zeer actief in de kamermuziek.

Behalve in Nederland trad Daniël op in onder andere België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/Schönberg ensemble en Jeugd Orkest Nederland.

Van der Hoeven volgde masterclasses en privé-lessen bij Brigitte Engerer (1952-2012), professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij nam verder deel aan masterclasses bij Dmitri Bashkirov, Oxana Yablonskaya, Boris Berman en vele anderen.