Daniel van der Hoeven
DANIËL VAN DER HOEVEN

24 november 2018

Ter inspiratie proberen wij elk jaar de Dag van de Kamermuziek te bezoeken. In 2017 was Daniël van der Hoeven een van de jonge talenten aldaar die indruk maakte. We hebben genoten van zijn muziek en wilden hem daarom graag uitnodigen voor de concertreeks in Jisp. We zien uit naar het gevarieerde programma dat hij op 24 november ten gehore brengt.

Veelbelovend talent
Van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding.

Daniël van der Hoeven speelt

Bach
Franse Suite nr. 3 in b BWV 814

Debussy
Suite Bergamasque

Prokofiev
Sarcasms opus 17

Chopin
Préludes opus 28
Ontdek de componisten

 

 

.
Hij won prijzen bij diverse concoursen en is zeer actief in de kamermuziek. In 2015 ontving hij zowel bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) als het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs, en in hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, Italië (2014) en Malta (2015). In april 2010 won Daniël van der Hoeven de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005.

Behalve in Nederland trad Daniël op in onder andere België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/Schönberg ensemble en Jeugd Orkest Nederland.

Van der Hoeven volgde masterclasses en privé-lessen bij Brigitte Engerer, professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij nam verder deel aan masterclasses bij Dmitri Bashkirov, Oxana Yablonskaya, Boris Berman en vele anderen.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.