Het Dudok Quartet Amsterdam introduceert dit seizoen het project Haydn – OPUS 20, waarbij alle zes de strijkkwartetten opus 20 van Joseph Haydn centraal staan. Graag willen de musici de impact van Haydns muziek vergroten.

Het ensemble stelt zichzelf ten doel muziek te maken die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt. De afgelopen jaren is het kwartet zich bewust geworden dat naast excellente uitvoeringen, ook andere zaken bepalen of muziek bij het publiek aankomt.

De impact van concerten blijkt, zoals onderzoekt aantoont, ook sterk afhankelijk van de context en duiding van de muziek. Het kwartet introduceert daarom tijdens de concerten van Haydn – OPUS 20 drie inhoudelijke interventies om de ervaring van de Opus 20-kwartetten te intensiveren.

Bijzondere uitleg
Het concert start met een kleurrijke audio-documentaire van gemonteerde stemmen en verhalen van onder meer violiste Vera Beths, schrijver Bas van Putten, componist Max Knigge en leden van het Dudok Quartet Amsterdam zelf. Daarnaast vertelt één van de kwartetleden een persoonlijk verhaal over wat Haydns Opus 20-kwartetten zo bijzonder maakt.

Achteraf krijg je een essay mee naar huis, opgesteld door schrijfster Anna Enquist. Hierin verwoordt Enquist aan de hand van zes inzichten wat we vandaag de dag kunnen leren van Haydns Opus 20-kwartetten.

Met deze extra uitleg wil het Dudok Quartet Amsterdam de impact van Haydns strijkkwartetten vergroten. Deze bijzondere toelichting in combinatie met de intieme sfeer in de Jisper Kerk, zal de avond extra speciaal maken. Er zijn nog kaarten voor hun concert op zaterdag 26 oktober.

 

Dudok Amsterdam Quartet concert noord holland 1080x375 1

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.