Combattimento klassiek

COMBATTIMENTO

26 januari 2019

Combattimento verzorgt dit seizoen onze uitstap naar de Barok met hun programma Frizzante! Combattimento komt voort uit het Combattimento Consort. Zij zijn een jaar of 3 geleden bij ons geweest en dat beviel zo goed dat we ze graag weer verwelkomen.

Uitstap naar de Barok
Combattimento is een ensemble met een vaste bezetting, maar met wisselende instrumenten. Voor dit programma zijn dat: hobo, 2 violen, altviool, cello, contrabas, chitarrone en klavecimbel

Een flinke groep musici op 26 januari dus, met muziek die zeer geschikt is voor de Jisper kerk.

Combattimento speelt

Scarlatti
Sonata a Quattro
Brescianello
Trio in c-klein
Vivaldi
Concerto in D-groot RV 220
Albicastro
Concerto op 7/4 in c-klein
Dall’Abaco
Concerto in G-groot
Vivaldi
Hoboconcert in d-klein, RV 454
Scarlatti
Prelude & Sonata in g-klein K.30
Durante
Concerto “Le Quattro Stagione dell’Anno”
Lees meer over de componisten.

Het ensemble komt dan ook graag dicht bij je en wil klassieke muziek levendig en boeiend maken. Combattimento speelt op moderne instrumenten, in de overtuiging dat de klankintensiteit hiervan beter aansluit bij de luisterpraktijk van de hedendaagse concertbezoeker. Ze kijken door een moderne bril naar barokmuziek en doen dan nieuwe ontdekkingen. Ervaar het zelf, bekijk de video en beluister een paar fragmenten.

 Combattimento werkt regelmatig samen met topsolisten, zoals Liza Ferschtman, Helena Rasker, Lisa Larsson en Maarten Koningsberger, en met gezelschappen als het Scapino Ballet Rotterdam, de Nationale Reisopera, het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. In het verleden maakte het ensemble onder de naam Combattimento Consort Amsterdam diverse tournees in Duitsland, Spanje, Midden-Europa, Zuid-Amerika, Japan, Rusland en de Verenigde staten. Ook werden meer dan 35 CD- en DVD-producties gerealiseerd.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.