Al decennia lang weten musici van naam de weg naar Jisp te vinden. Natuurlijk spelen ze graag in de grote concertzalen, maar bij veel van hen heeft het intieme kerkje van Jisp een apart plaatsje in het muzikale hart. Ook het komend seizoen kunnen we weer een keur aan zeer getalenteerde instrumentalisten laten optreden.

Jong talent 
Zo beginnen we het seizoen met, zoals dat wel genoemd wordt, aanstormend talent: de violist Niek Baar, die vorig jaar het Oscar Back Concours won. Samen met Benjamin Kim brengt hij werken voor viool en piano van Grieg en Beethoven ten gehore. De andere ‘aanstormer’ is de pianiste Saskia Giorgini. Zij speelt in het maart-concert een prachtig romantisch programma.

Musici met internationale faam
Daarnaast zijn er natuurlijk musici die al geruime tijd nationale en internationale bekendheid genieten, zoals Hans Eysackers, die met de bariton Marijn Cornet Schuberts de onnavolgbare ‘Winterreise’ uitvoert, of Quirine Viersen, met een deel van de cellosuites van Bach.

Ensembles
Er wordt ook in wat grotere bezetting gemusiceerd, in de eerste plaats door het Dudok Kwartet, met een verrassend programma, dat Haydn en Brahms combineert met eigen bewerkingen van muziek uit de 16een 17e eeuw. Het Berlage Saxofoon Kwartet bezorgt u samen met de schrijver Jan Brokken een onvergetelijke avond, over vrijheid. De Van Swieten Society brengt vlak voor kerst een hommage aan Clara Schumann-Wieck, en het seizoen sluit af met een Russisch programma van het Hexagon Ensemble.

28 september 2019 – Niek Baar & Ben Kim
26 oktober 2019 – Dudok Quartet Amsterdam
23 november 2019 – Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken
21 december 2019 – Van Swieten Society
25 januari 2020 – Winterreise
22 februari 2020 – Quirine Viersen
21 maart 2020 – Saskia Giorgini
18 april 2020 – Hexagon Ensemble

Wij kijken uit naar je komst, reserveer alvast!

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.