Voor het laatste concert van het seizoen, zaterdag 13 april,  hebben wij gekozen voor het Milstein Duo; twee uiterst getalenteerde zussen. Bekijk de video’s onderaan de pagina om een indruk te krijgen van dit duo.

De zussen Milstein trekken met hun innemende spel veel aandacht in binnen- en buitenland en komen uit een zeer muzikaal gezin. Al van jongs af aan staan de viool en piano centraal in hun leven. Ook hun beide ouders zijn musici – moeder is altviolist in de opera van Lyon en vader is pianist.

Maria (viool) en Nathalia (piano) brachten in 2017 samen hun eerste CD uit getiteld “La Sonate de Vinteuil. De opname ontving overal vijfsterrenrecencies. Als duo spelen zij in zalen door heel Europa, waaronder het Concertgebouw.

Winnares Nederlandse Muziekprijs
In januari 2018 ontving Maria Milstein de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten aan jonge musici wordt toegekend. 

 

Uit het juryrapport van de adviescommissie Nederlandse Muziekprijs:
“Het spel van Maria is gezegend met een zeer eigen intens en lyrisch karakter. Onder haar handen krijgt de viool als het ware een menselijke stem. Ze spreekt via haar instrument in een taal met een breed scala aan uitdrukkingsmogelijkheden, variërend van fluisterende intimiteit tot dynamisch temperament. Elke compositie vertelt door haar spel een eigen en specifiek verhaal”.

Nathalia Milstein
Ook Nathalia won vele prijzen, waaronder de eerste prijs bij de Dublin International Piano Competition. Met het winnen van deze prijs kreeg zij de kans om in prestigieuze zalen door heel Europa en Noord-Amerika recitals te geven, waaronder Carnegie Hall in New York en Wigmore Hall in Londen.

Liefde voor kamermuziek
In een interview met De Volkskrant zegt Maria de balans te willen bewaren tussen kamermuziek en soloconcerten en dat ze les wil blijven geven. Een carrière hebben waarin ze tachtig keer per jaar met een orkest optreedt, is niet haar ambitie. De keuze van het duo om in Jisp op te treden, bevestigt deze liefde voor de kamermuziek.

Zaterdag 13 april treedt Duo Milstein bij ons op. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.