String Soloists Lisa Jacobs
LISA JACOBS & THE STRING SOLOISTS

15 december 2018

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT.

Ook Lisa Jacobs behoort tot de musici die eerder in de Jisper kerk hebben opgetreden. Zij staat bekend om haar levendige, virtuoze spel waarmee zij de andere strijkers op sleeptouw neemt. Lisa is inmiddels ‘doorgebroken’ en brengt dit concert haar eigen 14-koppig ensemble mee, The String Soloists.

Kerstconcert van Corelli
Op hun repertoire staat onder andere het bekende Kerstconcert van Corelli, extra reden om The String Soloists uit te nodigen voor onze concertavond in december, wanneer wij traditiegetrouw de kerstperiode inluiden met een sfeervol programma.

The String Soloists  spelen

Vivaldi
Winter
Corelli
Christmas Concerto
Bach
Concert voor 2 violen in d klein (15′)
Haydn
Vioolconcert in G (21′)
Schubert
Ave Maria
Piazzolla
Winter

.

Veel Strijkers
The String Soloists is een internationaal ensemble uit Amsterdam. De groep bestaat uit 8 tot 10 strijkers die optreden onder artistiek leiderschap van Lisa Jacobs. Zij onderscheiden zich van andere kamermuziekgezelschappen door zonder dirigent te spelen. Dit vereist de hoogste concentratie van alle musici.

Sinds hun oprichting in 2015, hebben The String Soloists reeds opgetreden in belangrijke concertzalen in Nederland, Duitsland en Italië, en waren ze herhaaldelijk live te beluisteren op de Nederlandse radio en televisie. Tot de hoogtepunten behoren hun debuut in de prestigieuze zondagochtendserie van het Concertgebouw, de Robeco SummerNights en tournee’s naar Italië, Duitsland en Portugal.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.