Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

24 september 2022

Harp-revival

Het is goed te zien dat de harp wat belangstelling betreft weer in de lift zit. Een van degenen die aan de harp-revival in Nederland al heel wat heeft bijgedragen is Lavinia Meijer. Zij heeft al vaak haar publiek verrast met een eigenzinnige programmering en een meeslepende uitvoering en dat zal ze zeker ook in Jisp doen.

Passie voor het vak

Voor dit concert heeft Lavinia geen vooraf vaststaand programma. Ze zal ons verrassen met werken die ze zeer kort van te voren heeft uitgezocht. Naast de muziek zal zij tijdens dit concert het publiek meenemen in haar ontwikkeling; de mogelijkheden die ze kreeg, de uitdagingen die ze tegenkwam en de keuzes die ze maakte om te komen waar ze nu is. Een herkenbaar verhaal over het begeven op onbekend terrein waarbij de passie voor het vak altijd overeind blijft.

Wereldberoemd én vierde concert in Jisp

Lavinia Meijer trad in 2007, 2010 en 2017 al op in onze serie Concerten bij Kaarslicht. Het is voor Lavinia een uitdaging ons publiek opnieuw te verrassen met haar muziek. In 2007  en 2010 gaf  ze een gevarieerd concert met muziek uit verschillende stijlperiodes. In 2017 bracht ze een eerbetoon aan Philip Glass met de door haar bewerkte etudes. We zijn benieuwd naar het komende concert. Hoe zal ze de solo harp deze keer een plek geven in de kamermuziek ?

Genomineerd

Lavinia Meijer is genomineerd voor de ‘Classicnl Edison Klassiek Publieksprijs’. Er zijn 10 genomineerden. Stem!

 

“Lavinia Meijer behoort tot de musici die hun kunst uit haar parallelle universum willen bevrijden en een rol willen geven in maatschappelijke vraagstukken”
★★★★

NRC I 2022

Lavinia Meijer speelt:

o.a. Glass, Händel en eigen gecomponeerde stukken.
Lees meer over de componist in Lavinia Meijer.

Altijd op zoek naar vernieuwing

Harpiste Lavinia Meijer werd geboren in Zuid-Korea. Toen ze twee was werd ze geadopteerd en sindszien woont ze in Nederland. Toen ze negen jaar was leerde ze harp spelen. Ze haalde de diploma’s Bachelor of Music en Master of Music, beide cum laude aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Lavinia volgde ook vele masterclasses, onder andere bij Jana Bouskova, Isabelle Moretti en Daphne Boden.

Lavinia Meijer is altijd op zoek naar vernieuwing. Zo speelt ze samen met bijvoorbeeld multi-instrumentalist Òlafur Arnalds, en speelt ze klassieke versies van de muziek van Radiohead. Ze heeft ook stukken van componist Philip Glass mogen bewerken, en samen met hem opgetreden. Lavinia experimenteert ook met jazz, waarvoor ze zelfs een cursus volgde bij jazzharpist Park Stickney.

Concerten 2023-2024

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.