Dit duo noemt men in recensies oermuzikaal met een vlekkeloze techniek. Duo Verzaro speelt spannend en sluitend samen. Cellist en pianist vormen een aangename eenheid, vullen elkaar aan, zijn gelijkwaardig, laten beiden hun instrument zingen en stralen. Ze geven zonder terughoudendheid het beste van zichzelf en stimuleren elkaar. Onderstaande lovende woorden zijn voor een deel van journalist M. Sengers. Bekijk ook de video van hun optreden in het Concertgebouw.

De Nederlandse cellist Karel Bredenhorst is een zeer creatieve en actieve musicus en experimenteert graag met verschillende muziekstijlen en kijkt regelmatig over de grenzen van de klassieke muziek. Hij speelde met Herman van Veen, Carel Kraayenhof, is lid van Cuarteto SolTango en speelt in het vernieuwende orkest Pynarello. Sinds een paar jaar heeft hij de artistieke leiding over een kamermuziekfestival in het Italiaanse Cervo.

 

Zijn spel in het programma van dit concert is dynamisch en persoonlijk. Zijn toon is soepel, zijn streek breed, zijn pianissimo’s innig, zijn fortes staan als een huis. Bredenhorst is een eerlijk musicus die zich voluit geeft in bijvoorbeeld de lyrische klanken van de Cellosonate van Mjaskovski en de bekende maar altijd weer mooie Fantasiestücke van Schumann.

De Londense pianist ook wel ‘Steinway-artist’ Simon Callaghan treedt over de hele wereld op als solist en kamermusicus. Daarnaast is hij artistiek leider van de Conway Hall in Londen, waar hij verantwoordelijk is voor de langstlopende kamermuziekserie van Europa.Bredenhorst noemt hem ‘crazy talented’

Een getalenteerd duo dus. Wij hebben dan ook hooggespannen verwachtingen. Kom ook naar het concert op zaterdag 23 maart. Reserveren kan nog!

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief! 

Je ontvangt een mail om de inschrijving te bevestigen.